מיקום ותכנון הגינה
שלב ראשון: מיקום ותכנון הגינה תכנון טוב חוסך עבודה כפולה
לפני שנתחיל ממש להכין את השטח יש לבחור את מיקום הגינה האורגנית.
השטח האופטימאלי אמור לקבל שמש מלאה במשך כל שעות היום, אך ניתן להגיע לתוצאות נהדרות גם ב 5-6 שעות אור. הכלל המנחה בנושא השמש הוא "כל המרבה הרי זה משובח". השמש זורחת במזרח ושוקעת במערב. מסלולה בקיץ נוטה לרום השמים ובחורף נוטה לכיוון דרום. חשוב לוודא שהצד הדרומי של הגינה יהיה פנוי מעצים גבוהים או שיחים קרובים, אשר יצלו על הגינה מקרינת השמש החיונית. בגינות קטנות וצפופות קשה יותר למצוא מיקום אופטימאלי אך תמיד נמצא מקום בו נתוני השמש מספיקים.
ישנם גידולים הדורשים הצללה או כיסוי ניילון, אך לרוב אילו גידולים אותם אנו מגדלים מחוץ לעונה הטבעית שלהם, כגון עגבנייה ומלפפון בחורף. בשלב זה לא נעסוק בהתחכמויות אילו, אלא בגידולים טבעיים לפי עונות השנה.
בבתים רבים קיימת גינת נוי על שטח החצר. במקרה כזה ניתן למצוא כמה פינות קטנות בין צמחי הנוי ולגדל בהם את הירקות, או להקצות קטע במיוחד לנושא, אפילו על חשבון גינת הנוי. הירקות הם גם צמחים יפים מאוד ובשילובם בגינה, ערכה האסטטי רק יעלה
לאחר שבחרנו את האיזור המיועד נגדיר ונסמן אותו.
את השטח המוגדר יש לחלק לערוגות (2ד). הערוגות הן השטח בו בסופו של דבר נשתול את הצמחים עצמם. בין ערוגה לערוגה ישנו שטח מעבר עליו נדרוך במהלך השהיה והטיפול בגינה. יש לוודא כי הגישה לכל שטחי השתילה (הערוגות) אפשרית ונוחה. אני ממליץ על רוחב מעברים של כ- 50 ס"מ, או יותר במידה ואין הגבלה של שטח. רוחב הערוגות יכול לנוע בין 30 ס"מ ל 120 ס"מ תלוי ברצונו של בעל הבית. ניתן לתכנן ערוגות בכל צורה העולה על הדעת ולחלק את השטח לכמה ערוגות שרוצים.
מומלץ לתכנן שורת תבלינים בשטח הגינה. מעבר לערך התזונתי שלהם, הם מגנים על הגינה ממזיקים.
לי הכי נוח לעשות ערוגות ישרות ברוחב מטר אחד, אך לא להתבייש לתת ליצירתיות שלכם דרור. חשוב לזכור כי הגינה היא שלכם והיא מקום ממנו אתם צריכים להפיק הנאה.