חנות זרעים
זרעי תרד גליל
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-140
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, תרד. תגית: גינת ירק אורגנית, זרעי חורף, זרעי תרד, זרעים אורגניים, תרד גליל.
-
עונה: חורף
משפחה: ירבוזיים
ארץ מוצא: ישראל
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 15-30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קטיף של עלי התרד מתבצע בסלקציה בעזרת מספריים או מזמרה. קוטפים את העלים החיצוניים והוא ממשיך לגדול מהמרכז.
ערכים תזונתיים: אז בניגוד למה שפופאי המלח חושב בתרד אין הרבה ברזל, אבל יש בו דברים רבים אחרים, בעיקר ויטמינים כמו K ו-A. ברפואה העממית הוא נחשב כמסייע לבעיות עיכול, כמחזק של המערכת החיסונית וכמסייע בהפחתת לחץ דם גבוה.
שימושים קולינריים: התרד הגלילי הוא זן מקומי של תרד תורכי שמקורו באיזור הגליל, עם עלים קטנים בטעם עדין וארומטי. אפשר לאדות את העלים ולהוסיף למאפים, פסטות ותבשילים אך אפשר וכדאי לאכול אותם חיים בסלט עם עגבניות שרי וסומק או עם עלים נוספים.
מתכון לאורז עם תרד וחומוס:
מצרכים:
1 כוס אורז בסמטי שטוף ומושרה במים חצי שעה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 צרורות תרד גליל קצוץ
1 בצל סגול פרוס
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
כמון
שמן זית
לימוןאופן ההכנה: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
מוסיפים את התרד (נפחו יורד משמעותית בעת הבישול) ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים למספר דקות נוספות.
מתבלים במלח, פלפל וכמון ומוסיפים מים עד כיסוי.
לאחר 20 דקות מוסיפים את החומוס, מכבים את האש וממתינים 20 דקות נוספות לאיחוד טעמים.טיפים לגידול טוב: את הזרעים של התרד הגלילי מומלץ לשמור ולזרוע שוב בעונה הבאה. עוד מידע על זריעה והנבטה תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.