חנות זרעים
זרעי שעועית מטפסת צהובה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-25
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, שעועית. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעי שעועית, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: קטניות
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את התרמילים בהגיעם לאורך 15-20 ס"מ בעזרת היד או מזמרה.
ערכים תזונתיים: השעועית דלה בקלוריות ובשומן אך עשירה בויטמינים מסוג A,B וK שתורמים רבות לבריאות הכללית של האדם.
שימושים קולינריים: השעועית על כל זניה היא ירק מזין ודל בקלוריות שנמצא בשימוש במטבחי העולם. באסיה אוכלים אותה מוקפצת בווק, בצרפת היא מוגשת כתוספת לצד מנות אחרות ובטורקיה מבשלים אותה ברוטב עגבניות. השעועית הצהובה היא פשוט שעועית ירוקה בלי הכלורופיל שמעניק את הצבע הירוק.
מתכון לשעועית צהובה חמצמצה:
מצרכים:
חצי קילו שעועית צהובה מטפסת
2 שיני שום קצוצות
שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עירית בצל קצוצה
כפית טימין יבש
כפית אורגנו מיובש
3 כפות לימון
מלח
פלפלאופן ההכנה:
שוטפים היטב את השעועית ומייבשים. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. חוצים את התרמילים ומבשלים למשך מס דקות עד שהשעועית מעט מתרככת. מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את השום (זהירות לא לשרוף!) מוסיפים את השעועית, מתבלים ומקפיצים עוד מס' דקות.
טיפים לגידול טוב: השעועית הצהובה המטפסת זקוקה לתשתית הדלייה לטפס עליה. כיצד עושים זאת? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.