חנות זרעים
זרעי קישוא צהוב
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעים אורגניים, קישואים. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעי קישוא, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 60 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת סכין חותכים את החיבור בין הקישוא לגבעול. חשוב לקטוף בזמן משום שהקישוא רק הולך וגדל ויכול להגיע למימדים גדולים מאוד.
ערכים תזונתיים: בקישואים יש כמות גדולה של ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין A ומינרלים כמו מנגן ומגנזיום. הקישוא הצהוב מכיל כמות גבוהה של בטא קרוטן ששומר על הראיה שלנו ועל מערכת החיסון.
שימושים קולינריים: הקישוא כמו כל שאר הדלועים הגיע לאירופה ולמזרח התיכון לאחר שחזרו הנוודים ממסעותיהם באמריקה במאה ה-16. הם מוזכרים בתנ"ך כחלק מהמזונות אותם אכלו בני ישראל במצרים: "זכרנו את הקישואים ואת האבטיחים…" במטבחי העולם נעשה בו שימוש נרחב החל מקישוא ממולא מהמטבח הערבי, פרחי קישואים ממולאים מהמטבח הדרום איטלקי וקציצות מהמטבח היווני. הקישוא הצהוב דומה בטעמו לקישוא הקלאסי.
מתכון לתבשיל קישואים:
מצרכים:
3 קישואים צהובים חתוכים לקוביות
2 עגבניות בשלות ללא הקליפה חתוכות לקוביות גסות
2 שיני שום כתושות
1 בצל חתוך לקוביות
1 פלפל חריף פרוס
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים
מלח
פלפל
שמןאופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבצל עד השחמה. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל עד שהקישואים מתרככים. שימו לב שלא חסרים נוזלים במהלך הבישול. אפשר להגיש עם אורז או חלה.
טיפים לגידול טוב: אם פרחי הקישואים נובלים לפני שהם מספיקים להתפתח כדאי לעשות הפריה ידנית. כיצד עושים זאת? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.