חנות זרעים
זרעי פלפל חריף פדרון
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: הרלום
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל חריף. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים של פלפל, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
יחידות בסולם סקוביל: 1,500
ארץ מוצא: ספרד
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את הפלפל המוכן בעזרת מזמרה, סכין או מספריים. נהוג לקטוף את פלפל חריף פדרון בעודו ירוק , לפני ש"שובר צבע" לאדום.
ערכים תזונתיים: הפדרון, כמו כל שאר הפלפלים, עשיר מאוד בויטמין C שתורם לחיזוק המערכת החיסונית. הוא גם דל מאוד בקלוריות, בשומנים ובנתרן.
שימושים קולינריים: פלפל הפדרון לא חריף במיוחד (200-2500 בסולם החריפות של סקוביל) ויש הנוטים להגדירו כ"רולטה רוסית": מתוך 10 פלפלי פדרון, רק אחד חריף. פלפל חריף פדרון מוקפץ במחבת, היא מנת טאפס ספרדית נפוצה. צמח חזק ומניב, מומלץ לחובבי הקולינריה, ולאנשים שהם בתחילת דרכם החריפה בחיים.
מתכון לפלפל פדרון שחום:
מצרכים:
300 גרם פלפלי פדרון
שמן
מלח גס
פלחי לימוןאופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ללא ציפוי מונע הדבקה ומטגנים את הפלפלים עד שהם משחימים. מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים מלח גס ומיץ לימון.
טיפים לגידול טוב: אפשר לשמור את הזרעים מהפרי ולזרוע שוב בעונה הבאה. עוד על משפחת הסולניים אפשר לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.