חנות זרעים
זרעי חציל בלאדי
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, חציל. תגית: זרעי חציל, זרעי קיץ, חציל אורגני, חציל בלאדי, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: הודו וסרי לנקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1 או 1/2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין חותכים את החלק שמחבר בין הגבעול לפרי.
ערכים תזונתיים: החציל מכיל ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ולא מעט ויטמין K שמסייע בקרישת הדם ובבניית העצם.
שימושים קולינריים: חציל הבלאדי הוא הגרסה השמנמנה והמחוספסת של חציל החממה. הצורה שלו פחוסה יותר ויש עליו מעין גבעות. בקיץ טעמו מתוק ועז והוא מעולה להגשה בשלמותו לאחר שנקלה על גריל פחמים או להבה גלויה.
טיפים לקליית חציל בתנור:
מצרכים:
חציל בלאדי אורגני
אופן ההכנה:
א. מחממים תנור ל200 מעלות וקולים את החציל בתבנית הכי קרוב לגריל העליון, עד שהקליפה מעט משחירה.
ב. חובה לעשות חורים בחציל לפני הקליה אחרת הוא יתפוצץ.
ג. לאחר הקליה שמים את החציל במסננת עם כמה טיפות מיץ לימון להגרת הנוזלים. אפשר בשלב הזה להוסיף כבר מלח גס (מזרז את הוצאת הנוזלים). כדאי שהמסננת תהיה מפלסטיק או בציפוי אמייל מכיוון שמתכת או נירוסטה עלולות לגרום לחציל להשחיר.
ד. תוספות- החציל אוהב שמנוניות אז תוספות ראויות יכולות להיות טחינה, שילוב של טחינה ויוגורט, מיונז, שמן זית ואפילו חמאת בוטנים! מומלץ גם להוסיף כמה קליפות חציל שרופות לטעם מעושן.
טיפים לגידול טוב: קוטפים כאשר קליפתו של החציל מבריקה ולא מחכים יותר מדי, אחרת הוא עלול להתמלא בזרעים. לעוד מידע על החציל צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.