חנות זרעים
זרעי תירס ביקולור
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, תירס. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעי תירס, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית, תירס ביקולור.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דגניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את הפרי כאשר השערות מתייבשות ומשנות את צבען.
ערכים תזונתיים: בתירס יש כמות גדולה של פחמימות וסוכרים, אך יש גם סיבים תזונתיים שטובים לבטן ולעיכול. בנוסף יש בו ויטמינים מקבוצת B שמעורבים בתהליכים של הפקת אנרגיה.
שימושים קולינריים: התירס הוא אחד מארבעת הגידולים הנפוצים בעולם המזין מיליוני אנשים וראשי בקר. הוא מהווה חומר גלם בסיסי במטבחים של מרכז ודרום אמריקה, שם מכינים ממנו טורטיות, לחם תירס ועוד מנות קלאסיות.
לתירס ביקולור גרגרים בצבע צהוב ולבן, עם טעם מתוק ומרקם קראנצ'י.מתכון למרק תירס ביקולור:
מצרכים:
גרגרים מ-4 קלחי תירס ביקולור
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
1 כרישה פרוסה (רק החלק הלבן)
2 כפות קמח לבן
מלח
פלפל לבן
עירית קצוצה
1 כפית כורכום
מים או ציר ירקות
2 כוסות חלב צמחי/ קרם קוקוס
שמן זיתאופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השום והבצל עד הזהבה. מוסיפים את הכרישה וממשיכים לטגן עד שהיא מתרככת. מוסיפים קמח ותבלינים ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את החלב הצמחי, המים והתירס ומביאים לרתיחה. מרגע הרתיחה מבשלים עוד 20 דקות עד שהטעמים מתאחדים. מעבירים לקערות ומקשטים בעירית קצוצה.
טיפים לגידול טוב: את התירס כדאי לשתול בקבוצה על מנת שתתקבל הפריה טובה. לעוד מידע על גידול תירס בגינה צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.