זרעי סלק עלים צבעוני
זרעי סלק עלים צבעוני
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-150
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, סלק עלים. תגית: גינת ירק אורגנית, זרעי חורף, זרעי סלק עלים, סלק עלים.
-
עונה: חורף
משפחה: סילקיים
ארץ מוצא: מערב אסיה ומערב הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את העלים בעזרת מזמרה או מספריים ומשאירים מרווח להתחדשות
ערכים תזונתיים: סלק העלים עשיר בויטמינים שונים כמו K,C ו-A בנוסף למינרלים וסיביים תזונתיים. החומציות שיש בעלים מונעת מסוכרים פשוטים להתפרק במהירות ולכן היא עוזרת לאזן את רמות הסוכר בדם. שיסתלקו כל אויבנו כפי שנהוג לומר 🙂
שימושים קולינריים: לסלק העלים טעם מתקתק והוא מצויין לכל מתכון שמופיע בו תרד או מנגולד. אפשר לקצוץ ולאדות עם עוד ירקות להכנת תבשיל, לשים בחביתה, למלא באורז ולגלגל או לאכול חי בסלט. סלק עלים זה יניב עלים צבעוניים ויפים שיהיו מושלמים לסלט חי של חורף.
מתכון לסלט סלק עלים בסגנון מרוקאי:
מצרכים:
צרור גדול של עלי סלק צבעוניים, שטופים היטב
2 שיני שום פרוסות
1 עגבניה קלופה וקצוצה
1 בצל קצוץ
1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1 כפית כמון
1 כף מיץ לימון
1 כף סחוג/ 1 פלפל חריף קצוץ דק
מלח
פלפל
שמן זיתאופן ההכנה: קוצצים את העלים והגבעולים של סלק העלים. לאחר מכן מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל והשום (זהירות לא לשרוף את השום). מוסיפים את סלק העלים ומטגנים עד שהעלים מאבדים מנפחם והגבעולים מתרככים. מוסיפים את העגבניה הקצוצה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. אם משתמשים בפלפל חריף מוסיפים עכשיו. מתבלים, מוסיפים מיץ לימון וטועמים.
מכבים את האש ומגישים עם לחם מחמצת.טיפים לגידול טוב: הסלק עלים הוא צמח יחסית גדול ועל כן צריך להקפיד על מרווחים של 30 ס"מ לפחות ואפשר אפילו ב-40. עוד על סלק עלים ומשפחת הסילקיים בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.