חנות זרעים
זרעי רדיצ'יו
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה/ הרלום
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: 25
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, עלי סלט - עלי בייבי. תגית: זרעי חורף, זרעי ירקות אורגניים, זרעי רדיקיו, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מורכבים
ארץ מוצא: איטליה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, גידול הידרופוני, אדנית ירקות ועציץ. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 2
אופן הקטיף: בתחילת הגידול העלים פתוחים כמו חסה ובהמשך נוצר הראש, דומה מאוד לכרוב. חותכים את הראש בשלמותו או שקוטפים את העלים מסביב.
ערכים תזונתיים: הרדיקיו עשיר מאוד בויטמין K שתורם לבניית וחיזוק העצם.
שימושים קולינריים: רדיצ’יו \ רדיקיו \ עולש תרבותי הוא סוג של אנדיב, הגדל מצויין בתנאים המקומיים.
מוצאו של הרדיקיו (או בשמו המלא Radicchio rosso di Treviso) הוא מהעיר Treviso שבצפון איטליה, ממנה החל להתפשט לכל ארץ המגף. באיטליה, רדיקיו נחשב לאוכל גורמה בקרב "מביני העניין" והוא מופיע בשלל מאכלים מקומיים משתנים. טעמו של העלה הסגול מריר, והוא יתאים בריזוטו מהביל או בסלט של חורף עם הדרים.מתכון לסלט חורפי:
מצרכים:
2 ראשי רדיקיו קטנים
עלי עולש/ אנדיב
עלי מיזונה ירוקה
3 תפוזים (דם, רגילים, איזה סוג שמתחשק) מפולטים
1 אשכולית מפולטת
חופן אגוזי לוז קלויים
לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:
בוצעים לחתיכות את הירקות ושמים בקערה. מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים. מתבלים ומערבבים שוב. מגישים!
טיפים לגידול טוב: כדאי להסיר את העלים החיצוניים ה"עייפים" על מנת לתת לעלים הפנימיים והצעירים להמשיך ולגדול. עוד על קטיף ירקות מהגינה בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימי