חנות זרעים
זרעי קייל כחול גמדי
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: הרלום
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-60
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, קייל. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי קייל, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את העלים החיצוניים והצמח ממשיך להניב ממרכזו לאורך כל העונה
ערכים תזונתיים: הקייל נחשב לבריא במיוחד- לא סתם הוא קיבל את הכינוי "סופר פוד". הסיבה לכך טמונה בכמות הויטמינים הגבוהה שיש בו, כמו ויטמין A וויטמין C ובנוסף הוא נחשב כמונע סרטן, מחלות עיניים ומחלות לב. יש בו גם כמות גבוהה של סידן- בהשוואה לכוס חלב, יש בו פי 2 סידן לקלוריה!
שימושים קולינריים: טעמו של הקייל מעט מר, אך ניתן להפחית את המרירות אם משרים את העלים 5 דקות במים חמים. אפשר להכין ממנו קציצות, שייקים, סלטים, תבשיל ירוקים, לשים במרק או להכין צ'יפס קייל בתנור.
מתכון לסלט קייל וחומוס:
מצרכים:
4-5 ענפי קייל כחול מופרדים מהגבעול
מיץ מלימון שלם
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
⅓ כוס טחינה גולמית
1 כפית סילאן/ מייפל
½ כוס חומוס מבושלאופן ההכנה: קוצצים את עלי הקייל לחתיכות בערך בגודל ביס.
שמים בקערה ומוסיפים מיץ מחצי לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מעסים היטב את הקייל ומניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים טחינה, מיץ מהלימון שנותר, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים מים במידת הצורך. מוסיפים לקערת הקייל את גרגירי החומוס, מערבבים היטב ומגישים.טיפים לגידול טוב: כשאנחנו קוטפים את הקייל עלינו לעשות זאת נכון על מנת לתת המשכיות לצמח. עוד על קטיף מהגינה אפשר לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.