חנות זרעים
זרעי קייל טוסקני / קייל דינוזאור
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-60
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, קייל. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי ירקות, זרעי קייל, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה:30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: גוזמים את העלים בעזרת מזמרה או מספריים ומשאירים מעט מרווח לצמיחה מחדש
ערכים תזונתיים: הקייל נחשב לבריא במיוחד, לא סתם הוא קיבל את הכינוי "סופר פוד". הסיבה לכך טמונה בכמות הויטמינים הגבוהה שיש בו, כמו ויטמין A וויטמין C ובנוסף הוא נחשב כמונע סרטן, מחלות עיניים ומחלות לב. יש בו גם כמות גבוהה של סידן- בהשוואה לכוס חלב, יש בו פי 2 סידן לקלוריה!
שימושים קולינריים: טעמו של הקייל הוא מעט מר, לכן מומלץ להשרות אותו 5 דקות במים חמים על מנת להוציא את המרירות. אפשר להכין ממנו קציצות, שייקים, סלטים, תבשיל ירוקים, לשים במרק או להכין צ'יפס קייל בתנור.
מתכון לצ'יפס קייל:
מצרכים:
עלי קייל דינוזאור/ טוסקני קרועים לפיסות. אם יש גבעולים גדולים וסיביים, להסיר אותם.
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוסאופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שוטפים את הקייל ומייבשים היטב (הכי טוב במייבש חסה).
שמים את הקייל ושאר החומרים בקערה, ומערבבים עד שכל הקייל מצופה בשמן. מסדרים על נייר אפייה ואופים בחלק הכי עליון. אופים בערך כ-20 דקות עד שהעלים מזהיבים. מצננים ומגישים.טיפים לגידול טוב: כשאנחנו קוטפים את הקייל עלינו לעשות זאת בצורה נכונה על מנת לתת המשכיות לצמח. עוד על קטיף מהגינה אפשר לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.