חנות זרעים
זרעי צנונית רגילה – ארלי בל
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ- 300
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, צנון וצנונית. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי צנונית, זרעים אורגניים, צנונית ארלי בל.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 3 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 25
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: הצנוניות הן מהירות צימוח ויכולות להיות מוכנות גם תוך-30 יום. מוציאים מהאדמה כאשר ראשי הצנוניות מבצבצים.
ערכים תזונתיים: ברפואה העממית מיץ עם צנוניות נחשב למסייע למחלות חורף שונות כמו צינון, ליחה ושיעול. בנוסף בשל היותה עשירה בגופרית, צריכה שלה תעזור בפתירת בעיות עיכול שונות.
שימושים קולינריים: אין תיעוד מוכח לביותה של הצנונית אך יודעים בגדול שהיא כנראה הגיעה מאיזור אסיה. בכל שנה ב23/12 מתקיים באוקסנה שבמקסיקו "ליל הצנוניות", אירוע בו מגיעים אמנים לפסל בצנוניות. אנחנו אוהבים אותה בסלט או ליד לחם עם הרבה חמאה. מעדן.
מתכון לצנונית משומרת מהירה:
מצרכים:
15-20 צנוניות רגילות פרוסות דק- דק
½ כוס חומץ תפוחים אורגני
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית סוכר חום
כפית וחצי מלח
1 כוס מים חמימיםאופן ההכנה: דוחסים היטב את הצנוניות והפלפל החריף בצנצנת. בקערה נפרדת או בכוס מדידה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה ושופכים לצנצנת. סוגרים, ומשהים למשך שעה. שומרים במקרר.
טיפים לגידול טוב: מומלץ לזרוע ישירות באדמה ללא הנבטה. עוד על זריעה באדמה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.