חנות זרעים
זרעי צנון רגיל
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-200
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, צנון וצנונית. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי צנון, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: אפשר לקטוף כשראשו של הצנון מבצבץ מעל האדמה.
ערכים תזונתיים: הצנון עשיר בנוגדי חימצון, ויטמין C, סיביים תזונתיים, אשלגן וחומצה זרחתית.
שימושים קולינריים: הצנון הוא ירק קראנצ'י עם טעם חרפרף שהופך כל סלט למעדן מלכים. אפשר לצלות בתנור (עדיף את הגדולים), לפרוס ולשים בסלט או לשים על פרוסת לחם עם טחינה ומלח.
מתכון למרק קארי וירקות שורש:
מצרכים:
שמן זית
1 כף גדושה אבקת קארי
1 בצל רגיל חתוך גס
4 גזרים חתוכים גס
2 צנונים חתוכים גס
1 לפת חתוכה גס
1 ורבע ליטר של מים/ציר ירקות
לימון
מלח
פלפל
כוסברה קצוצה להגשהאופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים היטב את הירקות בסדר הבא- בצל, גזר, צנון ולפת.
מתבלים בקארי, מלח ופלפל וסוחטים מעט לימון.
מוסיפים את המים/ ציר ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך 30 דקות עד שהכל רך והטעמים מתאחדים. מכבים את האש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד מרקם חלק.
מוזגים לקערות ומפזרים כוסברה מעל.טיפים לגידול טוב: את הצנון יש לזרוע ישירות באדמה ללא הנבטה מקדימה. עוד על זריעה באדמה בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.