חנות זרעים
זרעי פלפל פעמון אדום גמבה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל מתוק. תגית: זרעי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים של פלפל, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.
ערכים תזונתיים: הפלפל עשיר במיוחד בויטמין C שמגן עלינו מפני פגיעות במערכת הראיה ובמערכת החיסון ושומר על עור הפנים צעיר.
שימושים קולינריים: פלפל הוא ירק נפוץ ברחבי העולם שהיגר לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-16. ביוון אין סלט יווני בלי פלפל ירוק, בטורקיה אוכלים אותם ברחוב בתוך מנמן (מעין שקשוקה) ובארץ אוהבים אותם ממולאים באורז.
טיפים לפלפלים ממולאים:
מצרכים:
פלפלים מסוג פעמון אדומים/ ירוקים/ צהובים
אורז/ כוסמת/ קוסקוס או כל דגן אחר למילויחשקה נפשכם בפלפלים ממולאים? כדאי לכם:
א. לבחור פלפלים בעלי קליפה דקה ליחס טוב מילוי- פלפל.
ב. למלא את הפלפל עד ¾ גובה בלי לדחוס את המילוי!
ג. שימו לב שלמילויים שונים זמני בישול שונים- לאורז לוקח 10 דקות להתבשל ולגריסים לוקח יותר מ-20 דקות. בישול יתר יהפוך את המילוי לדייסתי.
ד. מומלץ מדי פעם לקחת מן הרוטב הרותח וליצוק אותו על הממולאים, כך שכל הטעמים יחדרו למילוי.
טיפים לגידול טוב: ניתן לשמור את הזרעים מהפרי ולזרוע שוב. עוד על משפחת הסולניים אפשר לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.