חנות זרעים
זרעי פלפל חריף חלפיניו
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: הרלום
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל חריף. תגית: זרעי ירקות אורגניים, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים של פלפל, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
יחידות בסולם סקוביל: 8,000
ארץ מוצא: מרכז אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום (אפשר גם לקטוף בעודו ירוק).
ערכים תזונתיים: החלפיניו כמו כל שאר הפלפלים עשיר מאוד בויטמין C שתורם לחיזוק המערכת החיסונית. הוא גם דל מאוד בקלוריות, בשומנים ובנתרן.
שימושים קולינריים: החלפיניו הוא אחד מזני הפלפלים החריפים הנפוצים ביותר בעולם ואהוב במיוחד על העם האמריקאי, שם הוא גדל בתפוצה הגדולה ביותר. מבחינת מדד החריפות החלפיניו נמצא איפשהו באמצע על הציר (2500-8000 בסולם החריפות של סקוביל) ואפשר לקטוף אותו גם ירוק וגם אדום. בגלל עדינותו הוא טוב בסלטים חיים וכריכים אך הוא יהיה מצויין גם בתבשילים וכממרח בטורטייה.
מתכון לראג'אס (מטבל מקסיקני מסורתי):
מצרכים:
2 בצלים חתוכים לקוביות
שמן קנולה
3-4 פלפלי חלפיניו
גרגירים מתירס אחד
מלח
2 כפות שמנת חמוצה (אופציונלי)אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות וצולים פלפלים עד השחמה או לחלופין צולים על אש גלויה. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים עד הזהבה. פורסים את הפלפלים המפוחמים ומוסיפים לבצל. מוסיפים את התירס, מטגנים עוד כמה דקות ושמים בקערה. מוסיפים מלח ושמנת חמוצה ומערבבים.
טיפים לגידול טוב: ניתן לשמור את הזרעים ולזרוע בעונה הבאה. עוד על משפחת הסולניים תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.