חנות זרעים
זרעי סלרי שורש (ראש)
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – דצמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-500
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, סלרי שורש. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעים אורגניים, סלרי ראש.
-
עונה: חורף
משפחה: סוככיים
ארץ מוצא: אגן הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 3 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: כשראש הסלרי מבצבץ מעל האדמה ומצמיח עלים רבים אפשר לקטוף
ערכים תזונתיים: שורש סלרי הוא ירק קל לעיכול שעשיר מאוד במינרלים כמו סידן, ברזל, נתרן, אשלגן מגנזיום ועוד. בנוסף הוא מקל על תופעות כמו דלקת בדרכי השתן ולחץ דם גבוה.
שימושים קולינריים: שורש הסלרי ידוע כמרכיב הכרחי במרק עוף, אך יש לו שימושים רבים נוספים. אפשר לצלות אותו בתנור ולזלף מעל שמן זית ומלח גס, לשים בתבשיל קדרה צמחוני, לטחון לקרם או לפירה או לפרוס חי במנדולינה כמו קרפצ'יו.
מתכון לירקות שורש צלויים:
מצרכים:
1 ראש סלרי
2 גזרים סגולים
1 בטטה
2 לפתות
כף סילאן
כפית פפריקה
שמן זית
מלח גס
פלפל
תימין/ אורגנואופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את כל הירקות גס ומסדרים בתבנית. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים מלבד התימין ויוצקים מעל הירקות. צולים בחלק העליון של התנור עד שהירקות מתרככים.
מוציאים, מפזרים מעל תימין ומגישים.טיפים לגידול טוב:את הסלרי ראש יש לזרוע ישירות באדמה ללא הנבטה מקדימה. עוד על זריעה ישירות באדמה בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.