חנות זרעים
זרעי סלק שורש
₪12.00
עונת זריעה: אוקטובר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-215
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, סלק שורש. תגית: זרעי חורף, זרעי סלק, זרעים אורגניים, סלק סגול.
-
עונה: חורף
משפחה: סילקיים
ארץ מוצא: מערב אסיה ומערב הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: לפני הקטיף ניתן לחשוף את השורש מעט וכך לקבל הערכה לגביי עוביו. מושכים בנחישות מהאדמה.
ערכים תזונתיים: הסלק עשיר במיוחד בחומצה פולית, ויטמין C ואשלגן. צבעו הסגול מעיד על נוכחות גבוהה של נוגדי חמצון עוצמתיים שעוזרים לגופנו להתמודד עם דלקות ומצבי עקה שונים.
שימושים קולינריים: ביות הסלק מתועד כבר לפני 3000 שנה באיזור אגן הים התיכון ואיטליה. בהתחלה, חשבו החקלאים שאפשר לאכול רק את העלים ובשלבים מאוחרים יותר גילו את טעמו של השורש. סלק סגול מצויין לצלייה ארוכה בתנור, ממולא, קצוץ דק לסלט או טחון בשייק בריאות. מומלץ לא לחתוך את גוף הסלק ולהשאיר כמה ס"מ של גבעולים.
טיפים כיצד לעבוד עם סלק:
מצרכים:
סלקים טריים מהגינהאופן ההכנה:
א. כדאי לחתוך את העלים העליונים עד קצת מעל לשורש, על מנת לא לפצוע את הסלק. בכל מקרה לא חותכים את גוף הסלק לפני בישול!
ב. הסלקים בגינה שלנו שונים בגודלם, ולכן גם יהיו מוכנים בזמנים שונים. לנוחיותכם, מיינו את הסלקים לפי גודל ואפו בתבניות נפרדות. להוספת טעם מעניין אפשר לפזר מסביב לסלקים מלח גס.
ג. לאחר האפייה, שימו כפפות (הסלק מלכלך מאוד) וקלפו מעל הכיור כאשר הסלק עוד חמים. ככה הקליפה תרד ביותר קלות.
ד. את הסלקים הקטנים מאוד לא צריך לקלוף! אפשר לאכול אותם ממש ככה עם הקליפה.
ה. סלק אוהב טעמים חמצמצים ומלוחים, אז בסלט אל תתקמצנו על המלח והלימון 🙂טיפים לגידול טוב: את השורש סלק יש לזרוע ישירות באדמה ללא הנבטה מקדימה. עוד על זריעה באדמה בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.