חנות זרעים
זרעי כרוב סיני צ'ינקול
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-50
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, כרוב. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעים אורגניים, כרוב סיני.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: סין
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את העלים בעזרת הידיים בכל פעם שרוצים, או שמחכים עד שגדילת הכרוב תסתיים ואז קוטפים
ערכים תזונתיים: הכרוב הסיני עשיר יותר בויטמין C ביחס לשאר הכרובים שאנחנו מכירים. בנוסף ברפואה הסינית הכרוב נחשב למאכל "יין" (Yin), מאכלים הנחשבים למקררים את הגוף.
שימושים קולינריים: הכרוב הסיני או כרוב נאפה, פופולרי מאוד במטבחי סין שם נוהגים להכין ממנו מנה יוצאת דופן יחסית – כרוב סיני מוקרם (סינים לא אוכלים מאכלי חלב לרוב). במטבח שלכם אפשר לאכול אותו נא בסלט או להקפיץ במחבת עם ירוקים ותיבול אסיאתי.
מתכון למוקפץ אסיאתי ירוק:
מצרכים:
1 ראש כרוב סיני חתוך לרצועות
4 ראשי באק צ'וי חתוכים לרצועות, חלק לבן וירוק
שמן קנולה
שמן שומשום
1 כפית רוטב סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
1 פלפל צ'ילי חריף
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפלאופן ההכנה: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים קלות את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר. מוסיפים את הירקות, מתבלים בשמן שומשום, מלח, פלפל ורוטב סויה ומקפיצים עד שהעלים מאבדים מנפחם. מגישים.
טיפים לגידול טוב: הכרוב הסיני זקוק להרבה מקום בשביל לגדול ולהתפתח ולכן נשתול/ נזרע במרווחים של 30 ס"מ בין כרוב לכרוב. עוד על משפחת המצליבים בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.