חנות זרעים
זרעי כרובית פתוחה
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-40
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, כרובית. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי כרובית, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אגן הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30-50 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין מורידים את ראש הכרובית
ערכים תזונתיים: הכרובית נחשבת ברפואה העממית כמסייעת לניקוי רעלים והיא עשירה בויטמינים כמו K ו-C. בנוסף יש בה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים וחלבונים.
שימושים קולינריים: הכרובית שאנו מכירים היום היא כנראה צאצאית של כרוב הבר, צמח הדומה לחרדל שגדל עד היום בכל מיני איזורים בעולם. בגלל המבנה ה"פרחוני" והמיוחד שלה, הכרובית יכולה להופיע במנות רבות ומגוונות, כמו "קוסקוס" כרובית מוקפץ, כרובית מצופה ומטוגנת, חמוצים שונים, תבשילים וכמובן הכרובית השלמה המפורסמת של אייל שני.
מתכון לכרובית בלימון ושום:
מצרכים:
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
קמח לקימוח הכרובית
1 כף קורנפלור
מלח
מיץ מלימון גדול
2 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגוןאופן ההכנה: שמים בקערה קמח, קורנפלור ומלח ומצפים את הכרובית היטב. אפשר גם לשים את הכל יחד בשקית ולנענע עד שהכל מצופה. מחממים במחבת שמן לטיגון (לא להתקמצן בבקשה) ומטגנים את הכרובית עד השחמה. במחבת קטנה נוספת מחממים מעט שמן ומטגנים את פרוסות השום עד הזהבה קלה. שמים את השום בקערה יחד עם לימון, מלח ומעט מים ומערבבים. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד שהיא מצופה ברוטב הלימון. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
טיפים לגידול טוב: חשוב לשמור על מרווחי שתילה נכונים בעת העברת הכרובית לאדמה. עוד על משפחת המצליבים וביניהן הכרובית ניתן לראות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.