חנות זרעים
זרעי טאט סוי
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-300
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, עלי סלט - עלי בייבי. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעים אורגניים, טאט סוי, עלי בייבי.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 10 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 20
יח' זרעים במגש הנבטה**: 5
אופן הקטיף: גוזמים בעדינות את העלים בעזרת מספריים או מזמרה. משאירים מקום להתחדשות.
ערכים תזונתיים: הטאט סוי הוא מקור מצויין לווטימינים K,C ו-A ששומרים על המערכת החיסונית ותורמים להתפתחות תקינה של הגוף.
שימושים קולינריים: לטאט סוי טעם חרפרף ועלים הדומים לכף, ועל כן הוא גם מוכר בשם כף-חרדל (Mustard spoon). הוא בוית במטבחי סין, שם נוהגים להקפיץ אותו בווק עם תיבול אסיאתי. את עלי הטאט סוי אפשר לאכול נאים או מבושלים, בסלט עם עוד ירוקים נפלאים או במוקפץ עם טופו ושאר מרכיבים אסיאתים.
מתכון למוקפץ אסיאתי ירוק:
מצרכים:
חופן עלי טאט סוי
צרור טוקיו בקאנה
צרור מיזונה ירוקה ללא גבעול סיבי
עלים מ-2 ראשי באק צ'וי ירוק
2 כפות רוטב סויה
כפית סוכר חום או קנים
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
שמן שומשום
שמן קנולהאופן ההכנה: מחממים שמן קנולה בווק או מחבת רחבה ומטגנים שום וג'ינג'ר. מוסיפים את כל העלים ומטגנים עד שהעלים מאבדים מנפחם (והם מאבדים הרבה). מזיזים את כל העלים לצד אחד של המחבת, ובצד השני מכינים את הרוטב- מערבבים סויה, סוכר, ושמן שומשום עד איחוד. מזיזים את העלים ומערבבים עם הרוטב. מגישים עם אורז.
טיפים לגידול טוב: הטאט סוי הוא צמח שיחסית קל לגדל, עם צימוח מהיר ומניב. בעת הקטיף, מומלץ ללכת על פי השיטה שמתן מסביר בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.