חנות זרעים
זרעי חמנייה מאכל
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-50
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, חמניה. תגית: זרעי קיץ, חמניה למאכל, ירוק משתלה אורגנית, שתילי ירקות, שתילי ירקות אורגנייים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: מורכבים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת נוי, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: חותכים את הפרח בעזרת סכין או מזמרה. יכול להגיע לגובה של עד 2.5 מטר!
ערכים תזונתיים: גרעיני החמניה עשירים בקלוריות ובשומן, אך יש בהם כמויות נאות של חלבון וגם השומן הוא שומן בלתי רווי שנחשב לבריא יותר. בנוסף הם עשירים בויטמין E שמסייע בהתנוונות שרירים ודלקות בכבד.
שימושים קולינריים: בשביל להפיק מהחמניה גרעינים לפיצוח ראשית צריך לתת לפרח ולגרעינים להתייבש על הצמח. לאחר מכן מורידים את ראש הפרח עם הגרעינים היבשים וממוללים עם הידיים את הגרעינים. ממליחים ואוכלים או שלחלופין מנביטים לקבלת נבטים טעימים.
איך מנביטים זרעי חמניה:
מצרכים:
זרעי חמניה
מסננת
מגבת
אדמת שתילה
קופסהאופן ההכנה:
שמים את זרעי החמניה בכוס מים ומשרים למשך הלילה. יום למחרת מסננים את הזרעים ומכסים את המסננת במגבת רטובה על מנת לשמור על הלחות. מוודאים 2-3 פעמים ביום שהמגבת רטובה ואם צריך מרטיבים וסוחטים. לאחר יום או יומיים, כשהנבטוטים מתחילים לצאת, לוקחים קופסה וממלאים באדמת שתילה עד הקצה העליון. שופכים את הזרעים לאדמה ומכסים קלות. שמים מעל משהו שיהווה משקולת- צלוחית או קופסה נוספת, כך שהנבטים יגדלו הם ידחפו את המשקולת ויצאו חזקים. לאחר יומיים אמורים להיות לכם נבטים טעימים ומזינים שאפשר לשים בסלט.
טיפים לגידול טוב: חמניה אוהבת אדמה עשירה ולחה. עוד על השקייה תוכלו לצפות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.