חנות זרעים
זרעי תרד טורקי
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-140
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעי מכלוא, זרעים מחוטאים, תרד. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי תרד, תרד טורקי.
-
עונה: חורף
משפחה: ירבוזיים
ארץ מוצא: טורקיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 15-30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את התרד הטורקי מגינת הירק, על ידי גיזום העלים החיצוניים. הצמח ממשיך לצמוח מהמרכז.
ערכים תזונתיים: אז בניגוד למה שפופאי המלח חושב בתרד אין הרבה ברזל, אבל יש בו דברים רבים אחרים, בעיקר ויטמינים כמו K ו-A. ברפואה העממית הוא נחשב כמסייע לבעיות עיכול, כמחזק של המערכת החיסונית וכמסייע בהפחתת לחץ דם גבוה.
שימושים קולינריים: התרד התורכי הוא צאצא של תרד הבר שבוית כאן באיזור אגן הים התיכון. טעמו עדין ועשיר והוא טוב גם חי וגם מאודה. אפשר להכין ממנו שלל דברים, רק זכרו שאם אתם מבשלים אותו העלים מתכווצים כך שכדאי לשים הרבה. אפשר לשלב אותו במאפים, בסלט, בתבשיל ואפילו בשייק!
מתכון לתבשיל תרד וחומוס:
מצרכים:
שני צרורות תרד תורכי ללא גבעול סיבי חתוכים גס
1 כוס חומוס מבושל
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה בשלה ללא הקליפה
1 כפית כמון
מלח
פלפל
שמן זיתאופן ההכנה: מחממים שמן במחבת ומטגנים שום עד הזהבה. מוסיפים חומוסים ומטגנים כמה דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל וכמון. מוסיפים עגבניה ומטגנים עד שהיא מתרככת ומוציאה נוזלים. מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן עד שהתרד מאבד מנפחו. מכבים את האש ומכסים, ונותנים לטעמים להתגבש. מגישים עם אורז.
טיפים לגידול טוב: זן זה של תרד הוא בעל עלים גדולים ומבריקים וצימוח מהיר. לזן המכלוא עלים גדולים יותר מלזן הפתוח (תרד גליל) ומניב יותר. גידול תרד טורקי מתאפשר רק בעונת הסתיו והחורף. כשחם, פורח מהר. כשרוצים לקטוף עדיף להוריד קודם כל את העלים החיצוניים, כמו שמתן מסביר בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.