חנות זרעים
זרעי שעועית מטפסת סגולה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-25
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, שעועית. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעי שעועית, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית, שעועית סגולה.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: קטניות
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את התרמילים בהגיעם לאורך 15-20 ס"מ בעזרת היד או מזמרה.
ערכים תזונתיים: השעועית דלה בקלוריות ובשומן אך עשירה בויטמינים מסוג A,B וK שתורמים רבות לבריאות הכללית של האדם.
שימושים קולינריים: השעועית על כל זניה היא ירק מזין ודל בקלוריות שנמצא בשימוש במטבחי העולם. באסיה אוכלים אותה מוקפצת בווק, בצרפת היא מוגשת כתוספת לצד מנות אחרות ובטורקיה מבשלים אותה ברוטב עגבניות. לשעועית זו צבע סגול משגע וטעם המזכיר את השעועית הירוקה המטפסת.
מתכון לשעועית סגולה בחלב קוקוס:
מצרכים:
350 גרם שעועית מטפסת סגולה
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף קצוץ
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מליים אחד
מלח
פלפל
פחית קרם קוקוס
שמןאופן ההכנה:
שוטפים היטב את השעועית ומייבשים. מחממים שמן במחבת או ווק ומטגנים קלות את הגינג'ר, השום והפלפל החריף. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השעועית הסגולה ומקפיצים עד שהיא מתרככת קלות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את האש. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומיץ ליים ומגישים עם אורז לבן.
טיפים לגידול טוב: השעועית הסגולה המטפסת זקוקה לתשתית הדלייה לטפס עליה. כיצד עושים זאת? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.