חנות זרעים
זרעי רוברב
₪12.00
עונת זריעה: רב שנתי (משגשג בחורף)
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 12 שקלים
מק"ט: 10-1. קטגוריות: זרעים אורגניים, רוברב. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי ירקות אורגניים, זרעי רוברב, רוברב.
-
עונה: רב שנתי, משגשג בחורף
משפחה: ארכוביתיים
ארץ מוצא: צפון אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, אדנית, עציץ ומערכת הידרופונית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: גוזמים את העלים ואת הגבעול בעזרת מזמרה. מקפידים להשאיר מרווח להתחדשות.
ערכים תזונתיים: מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים כמו C,K ו-A, חומצה פולית וסידן. בנוסף הוא גם דל קלוריות- כוס אחת של רוברב קצוץ תספק לגופכם רק 26 קלוריות.
שימושים קולינריים: עדויות להמצאותו של הרוברב נמצאו בצפון אסיה ורוסיה כבר לפני 4500 שנה, אך המקומיים השתמשו בו בעיקר לרפואה ודקורציה. מאוחר יותר, במאה ה-18, האנגלים גילו את טעמו המתקתק והחלו להשתמש בו במטבח. בשל הטעם המתוק, הרוברב משמש בעיקר להכנת קינוחים ומאפים- כמילוי לפאי, ריבות, לפתן, עוגות, מאפינס ועוד.
מתכון לקראמבל רוברב:
מצרכים:
לפירורים:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס שמן קוקוס
2/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס פקאן/ אגוזי לוז/ כל אגוז אחר
1/2 כפית קינמון
לרוברב:
5-6 גבעולי רוברב קצוץ
1 לימון (גרידה ומיץ)
1/4 כוס סירופ מייפל
1 כפית ונילאופן ההכנה:
במעבד מזון או בידיים מרסקים לתערובת פירורית את כל חומרי הפירורים. לאחר מכן, מערבבים בקערה את חתיכות הרוברב, מיץ וגרידת לימון, מייפל ווניל.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים בשכבה אחת את הרוברב ומהדקים מעט בעזרת מרית או כף. מפזרים מעל את הפירורים ואופים בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים (40-50 דקות).
מגישים עם גלידה על בסיס קוקוס, או כל גלידה אחרת שאוהבים.
טיפים לגידול טוב: התחדשתם בזרעי רוברב? לפני שמעבירים לאדמה, קודם מנביטים במגש הנבטה. על תהליך ההנבטה מתן מסביר בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.