חנות זרעים
זרעי פלפל חריף שיפקה
₪20.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 20 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל חריף. תגית: זרעי ירקות אורגניים, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית, פלפל חריף, פלפל שיפקה.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
יחידות בסולם סקוביל: 100,000
יחידות בסולם סקוביל:15,000
ארץ מוצא: מרכז אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא מגיע לגודל סטנדרטי.
ערכים תזונתיים: פלפל שיפקה בדומה לשאר הפלפלים עשיר מאוד בויטמינים C ו-A שתורמים לחיזוק המערכת החיסונית. הוא גם דל מאוד בקלוריות, בשומנים ובנתרן.
שימושים קולינריים: השיפקה הוא הזן שאנחנו מכירים מקופסאות השימורים ומפס הסלטים בפלאפליות. אפשר למצוא אותו בעיקר בארץ ואי אפשר להשוות בין זה מהקופסא בסופר לפלפל טרי מהגינה. במטבח מומלץ להוסיף אותו למטבלים ותבשילים שונים, או להכין בעצמכם פלפל שיפקה כבוש במלח.
מתכון לפלפל שיפקה כבוש:
מצרכים:
8 פלפלי שיפקה פרוסים
מלח
חומץ
מיץ לימון+ לימון שלם
4 שיני שום פרוסות
שמן זיתאופן ההכנה:
בצנצנת מסדרים שכבות של פלפלים חריפים ופרוסות שום. חותכים את הלימון השלם לרבעים ומוסיפים גם אותו לצנצנת. מכסים את מחצית הצנצנת בחומץ ומיץ לימון ומוסיפים מעל מלח. מנערים היטב. מכסים את שאר הפלפלים שלא כוסו בשמן זית ומשאירים מחוץ למקרר. אוכלים כאשר הפלפלים משנים את צבעם. לאחר הפתיחה יש לשמור את הצנצנת במקרר.
טיפים לגידול טוב: פלפל השיפקה הוא חלק ממשפחה הירקות הסולניים, יחד עם העגבניה והחציל. עוד מידע עליהם תוכלו לראות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.