חנות זרעים
זרעי עגבניית טעם "מגי"
₪30.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 30 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעי פרימיום, עגבנייה. תגית: זרעי ירקות, זרעי עגבניות, זרעי עגבנייה, זרעי קיץ.
-
זרעי עגבניית "מגי" גורמה, שופעת טעם מבית "הזרע", המצטיינת בשילוב מושלם של מתיקות וחמיצות ובריכוז גבוה של חומרים ארומטיים. עגבנייה מגי היא עגבניית טעם השייכת לתזונה הים-תיכונית הבריאה, בעלת בשר מוצק ומתאימה לסלט ישראלי, לבישול ולצלייה על הגריל. עגבנייה עם טעם משובח וארומה המומלצת על ידי בכירי אנשי הקולינריה בארץ ובעולם.
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2 או 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.
ערכים תזונתיים: העגבניות עשירות מאוד בוויטמין C ובנוגד החימצון ליקופן. הליקופן תורם לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מגן ממחלות כמו סרטן, קטרט וטרשת עורקים ועוזר בבלימת הזדקנות העור.
שימושים קולינריים: מקור העגבניה הוא במקסיקו של ימינו, אך בגלל מאפייניה הייחודיים היא הפכה למצרך בסיסי בהרבה ממטבחי העולם. היא מהווה בסיס לשלל תבשילים, מרקים, סלטים ומאפים. לעגבניית מגי טעם משובח וארומה נפלאה המומלצת על ידי בכירי אנשי הקולינריה בארץ ובעולם.
מתכון למרדומה:
מצרכים:
קילו עגבניות מגי חתוכות לקוביות עם הקליפה
1 פלפל חריף חתוך לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
שמן זית
סוכראופן ההכנה:
שמים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את העגבניות יחד עם השום והפלפל החריף. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ונותנים לעגבניות להגיר מיצים. מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שמגיעים למרקם חלק עם מעט גושים.
טיפים לגידול טוב: עגבנייה מגי זקוקה להדלייה על מנת לגדול טוב. איך מכינים תשתית הדלייה לגינה? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.