חנות זרעים
זרעי לאושטיאן (לווג')
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-100
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, לאושטיאן. תגית: גינת ירק, הידרופוניקה, זרעי חורף, זרעי לאושטיאן, זרעי לווג', משתלת ירוק.
-
עונה: חורף
משפחה: סוככיים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: מושכים את הצמח בנחישות מהאדמה כולל השורש, או גוזמים את העלים בעזרת היד או מזמרה.
ערכים תזונתיים: מחקרים הראו כי צריכה קבועה של לאושטין יכולה לעזור ברגישויות ודלקות באיזור מערכת השתן. בנוסף צריכתו גם יכולה לסייע בכאבי בטן ומעי רגיז.
שימושים קולינריים: הלאושטיאן או לווג' הוא צמח הדומה בטעמו לסלרי ופטרוזיליה והוא נפוץ במיוחד במטבח הרומני, שם הוא מהווה מרכיב חשוב במרק הצ'ורבה. במטבח ניתן להשתמש כמעט בכל חלקי הצמח- את העלים אפשר להוסיף למרק או לרוטב, את השורש אפשר לגרר ולהוסיף לסלט וגם את הזרעים אפשר לכתוש או להשאיר שלמים ולתבל סלטים ותבשילים.
מתכון למרק צ'ורבה צמחוני:
מצרכים:
שמן
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
2 עגבניות קצוצות
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש לאושטיאן מגורר
עלי לאושטיאן
מלח
פלפל
כוסברה טחונה
פפריקה חריפה/ מתוקה
מיץ מחצי לימון
מיםאופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים גזר וסלרי וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומטגנים עד שהירקות מעט מתרככים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-40 דקות ומוסיפים את עלי הלאושטיאן ומיץ הלימון. מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש.
אפשר להגיש עם אטריות או אורז.טיפים לגידול טוב: את הלאושטיאן אפשר לגדל יחסית בגדול באדניות מתאימות או בעציצים במרפסת. עוד מידע על גידול בעציצים בעזרת שימוש באדמת שתילה תוכלו לראות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.