חנות זרעים
זרעי דלעת דלורית
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, דלעות, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: גידול דלורית, זרעי דלורית, זרעי ירקות, זרעי קיץ, שתילי ירקות אורגנייים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 100 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/3
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: כאשר הדלורית משנה את צבעה לכתום והעוקץ מתייבש, משחררים מהגבעול בעזרת מזמרה או סכין.
ערכים תזונתיים: הדלעת עשירה במיוחד בויטמין A שאחראי על מערכת הראייה, בויטמינים B וC ובמינרלים כמו אשלגן, סידן ומגנזיום. על פי הרפואה הסינית דלעת טובה לטחול ולקיבה.
שימושים קולינריים: הדלורית היא הדלעת הקטנה הנפוצה בישראל. הצמח פרודוקטיבי ומוציא פירות רבים, אותם בניגוד לדלעות הגדולות, אפשר לצרוך לאורך זמן (את הדלעות הגדולות צריך לחלק בשל גודלן). טעמה פחות מתוק ביחס לדלעות האחרות, אך גם היא תניב תבשילים טעימים, קציצות, ממולאים וסלטים.
כיצד לחתוך דלורית?
מצרכים:
דלורית אורגנית מהגינה
סכין שף חדהאופן ההכנה:
קליפת דלורית קשה לקילוף ולכן חיתוך יכול להיות משימה לא פשוטה. איך לחתוך דלורית מבלי לחתוך את האצבעות? חותכים את קצוות הדלורית וחוצים אותה לרוחב. מעמידים חצי אחד על קרש חיתוך ובעזרת סכין מורידים את הקליפה. חוזרים על הפעולה גם עם החצי השני. לאחר מכן מוציאים עם כף את התוכן והזרעים ונשארת חצי דלורית חלולה. בעזרת סכין חדה פורסים את בשר הדלורית לפרוסות ואז חותכים לקוביות. חוזרים על הפעולה גם עם החצי השני.
טיפים לגידול טוב: הדלורית הוא צמח משתרע, אך בגלל המשקל הנמוך של הפירות ניתן לגדלה כצמח מטפס, או במילים אחרות הדליית דלורית. איך מכינים תשתית הדלייה טובה? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.