חנות זרעים
זרעי אספרגוס
₪15.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ- 10
מחיר: 15 שקלים
קטגוריות: אספרגוס, גידולי קיץ, זרעי מכלוא. תגית: זרעי אספרגוס, זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעים אורגניים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: אספרגיים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 2 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בשנת הגידול הראשונה לא קוטפים מהצמח כלל. באביב שלאחר החורף הראשון, גוזמים את הצמח עד לקו האדמה ואז הוא מתחיל להוציא מהאדמה ענפים חדשים. הענפים הצעירים הם מה שאוכלים באספרגוס, ואם ניתן להם לצמוח הם יהפכו לענפים גדולים ולא אכילים.
ערכים תזונתיים: האספרגוס הוא פצצה של ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים. יש בו רמות גבוהות של ויטמין K שאחראי על קרישת הדם, ויטמין C שמגן על מערכת החיסון, סיבים תזונתיים שמקנים תחושת שובע וויטמין E שמעלה את החשק והתפקוד המיני.
שימושים קולינריים: האספרגוס הוא כוכב מסעדות היוקרה בגלל עונתו הקצרה ותנובתו הקטנה. הוא עדין וטעים כשלעצמו ולכן מצריך טיפול תרמי מועט כמו צליה קלה על מחבת או גריל, או אידוי קצר.
מתכון לאספרגוס לימוני:
מצרכים:
8 גבעולי אספרגוס
3 שיני שום פרוסות
שמן
מלח
לימוןאופן ההכנה:
חולטים את האספרגוס 6-7 דקות במים רותחים ולאחר מכן מעבירים למי קרח. מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את האספרגוס קלות. מוסיפים שום פרוס ומקפיצים עוד כמה דקות. מטפטפים מעל כמה טיפות מיץ לימון ומגישים.
טיפים לגידול טוב: קוטפים כל ענף צעיר שצומח ולא משאירים אף אחד. כשהצמח מתחיל להתעייף, וקצב הענפים החדשים יורד משמעותית, עוזבים את הצמח לנפשו ונותנים לו לגדל הרבה ענפים, כך השורש מתחזק שוב. ממתינים כחודשיים עד שנהיה צמח גדול, גוזמים אותו שוב, קוטפים את הענפים החדשים וחוזר חלילה. האספרגוס הוא צמח רב שנתי ומומלץ להכין עבורו ערוגה דשנה ועשירה. צפו כיצד עושים זאת:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.