חנות זרעים
זרעי ברוקולי מכלוא
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-65 זרעים
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: ברוקולי, גידולי חורף, זרעי מכלוא, זרעים מחוטאים. תגית: זרעי ברוקולי, זרעי חורף, זרעים לגינת ירק.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30-50 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: מורידים את ראש הברוקולי בעזרת סכין חדה. לאחר קטיף הראש, ניתן להשאיר את הצמח בגינה, והוא מצמיח עוד ראשים קטנים לאורך תקופה ארוכה.
ערכים תזונתיים: הברוקולי עשיר במיוחד בויטמין C ו-A ובכמויות נכבדות של חומצה פולית, אשלגן וסידן. בנוסף הוא נחשב לירק דיאטטי ומשביע כך שאם אתם מנסים לשמור על המשקל זה הירק בשבילכם.
שימושים קולינריים: הברוקולי הוא צאצא של חרדל הבר, אך זהה יחסית לבת דודתו הכרובית. אפשר לשלב אותו במקום כרובית בכל מתכון שאתם אוהבים, והוא גם טעים בזכות עצמו. אפשר לשים אותו במרק, להכין פשטידה נפלאה, להקפיץ במחבת, לגרר לפירורים שמהם אפשר להכין קציצות ועוד דברים נהדרים. אפשר גם לשמור את העלים לציר מרק/ ברוקולי, ואת הגבעול אפשר לקצוץ ולשים בסלט.
מתכון לשניצלוני ברוקולי:
מצרכים:
500 גרם ברוקולי חתוך ומבושל
¼ כוס קמח/ קוואקר
מלח
שמן זית
1 כוס קמח עדשים/ חומוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם/ פנקו
½ כפית שום גבישי
מלח
מעט שמן לזילוףאופן ההכנה: מבשלים את הברוקולי חצי בישול (רך אך לא מדי).
מסננים ומצננים היטב. קוצצים דק את הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים קמח, שמן זית וקמח עדשים/ חומוס. מערבבים ויוצרים קציצות. מצפים את הקציצות בתערובת הציפוי. מסדרים את הקציצות על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהשניצלונים מזהיבים.טיפים לגידול טוב: הזן המוצלח והנפוץ בחקלאות הקונבנציונאלית והאורגנית בישראל, זן עם ראש גדול וטעם עשיר וסבילות גבוהה למחלות ומזיקים. הברוקולי הוא ממשפחת המצליבים, משפחה עליהם מתן מסביר בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.