חנות זרעים
זרעי אפונת גינה
₪12.00
עונת זריעה: אוקטובר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-50
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: אפונה, זרעים מחוטאים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: אפונת גינה, גינת ירק, זרעי אפונה, זרעי חורף.
-
עונה: חורף
משפחה: קטניות
ארץ מוצא: אגן הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 3
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קטיף אפונת גינה מתבצע מתי שהתרמיל מלא. פותחים את התרמיל ואוכלים את האפונים עצמם.
ערכים תזונתיים: היתרון המרכזי של אפונת הגינה היא היותה מקור מצויין לחלבון לאנשים הנמנעים ממזון מן החי. בנוסף היא עשירה בויטמינים A ו-C ובמינרלים וויטמינים שעוזרים לחזק את קרישת הדם והעצמות.
שימושים קולינריים: אין מה להשוות בין טעם של אפונה טרייה לאפונה יבשה או קפואה. אפונה טרייה מן הגינה מאופיינת במתיקות ובקראנצ'יות, מאפיינים שאובדים ככל שהאפונה פחות טרייה ויותר מעובדת. לאחר שמוציאים את האפונים מן התרמילים, מבשלים אותם במים רותחים ממש לדקה שתיים ולא יותר. אחר כך, אפשר להוסיף אותה לשלל תבשילים, לאורז, להכין ממנה קציצות, לשים בסלט או להקפיץ קלות עם שום.
מתכון לפטריות מוקפצות עם אפונה:
מצרכים:
סלסילת פטריות שמפיניון חצויות
כוס אפונה טרייה
חופן כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
מלח
פלפל
שמן זיתאופן ההכנה: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
מוספים את הפטריות ומקפיצים עד שהם מתרככות מעט. מוסיפים את האפונה הטרייה ומתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף תבלינים לפי מה שאוהבים). מוסיפים מים עד מעט מעל האפונה ומבשלים ל-10 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה, מצננים ומגישים עם אורז.טיפים לגידול טוב: האפונה היא צמח מטפס עד גובה ממוצע של 1 מטר. מומלץ להתקין לה גדר או למתוח חוטים על מנת שתטפס. עוד על התקנת תשתית הדלייה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.