חנות זרעים
זרעי פלפל פעמון כתום
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: הרליום
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-15
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל מתוק. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים של פלפל, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה:30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לכתום.
ערכים תזונתיים: הפלפל עשיר במיוחד בויטמין C שמגן עלינו מפני פגיעות במערכת הראיה ובמערכת החיסון ושומר על עור הפנים צעיר.
שימושים קולינריים: הפלפל הוא ירק נפוץ ברחבי העולם שהיגר לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-16. ביוון אין סלט יווני בלי פלפל ירוק, בטורקיה אוכלים אותם ברחוב בתוך מנמן (מעין שקשוקה) ובארץ אוהבים אותם ממולאים באורז.
מתכון לפלפלים קלויים:
מצרכים:
4 פלפלים כתומים
3 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח
פלפל
חומץ בלסמי/ תפוחים
אורגנו מיובשאופן ההכנה:
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חוצים את הפלפלים, מרוקנים מהגרעינים, שוטפים ומייבשים היטב. מניחים את החצאים על התבנית כשהקליפה פונה מעלה. צולים עד שהפלפלים מתרככים ומשחימים. מוציאים מהתנור, מכניסים לקערה ומיד סוגרים בניילון נצמד. אפשר גם להכניס לתוך שקית "זיפ לוק" ולסגור. נותנים לפלפלים "להזיע" ואז הקליפה יורדת בקלות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. אפשר גם להוסיף מעט קליפות שרופות לטעם מעושן.
טיפים לגידול טוב: כשהפלפל הופך מירוק לכתום זה הסימן של הטבע להגיד לנו- אני מוכן! עוד על משפחת הסולניים תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.