חנות זרעים
זרעי צנון שחור
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מאי
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-200
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, צנון וצנונית. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי צנון, זרעים אורגניים, צנון שחור.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: הצנון מוכן יחסית מהר (יכול להיות גם אחרי חודש). קוטפים כאשר הראש מבצבץ מעל האדמה.
ערכים תזונתיים: הצנון השחור נחשב לבריא במיוחד בשל היותו עשיר בויטמינים (C ו-B), מינרלים ונוגדי חמצון. בנוסף הוא עוזר במניעת הזדקנות הגוף ועור הפנים ובאופן כללי תורם לגוף חזק ובריא.
שימושים קולינריים: אין הסכמה על היכן בוית בדיוק הצנון- יש המעריכים שהוא בוית באיזור אסיה ויש המאמינים כי הוא בוית בכלל באיזור מצרים שם הוא היה חלק מהארוחה של בוני הפירמידות. לצנון השחור טעמים חזקים ודומיננטים ולכן הוא יהיה מצויין לכבישה והחמצה. הוא גם טוב מגורר בסלט ואפוי בתנור עם שמן זית ומלח גס.
מתכון לצנון צלוי בתנור:
מצרכים:
צנונים שחורים
שמן זית
מלח גס
פלפלאופן ההכנה:
שוטפים היטב את הצנונים ומייבשים. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים מלח גס לאורך מסגרת התבנית ובחלק הפנימי מניחים את הצנונים בשלמותם. אופים עד להשחמתם של הצנונים (תלוי בגודל). מסירים את הקליפה, בוזקים שמן זית ופלפל ומגישים.טיפים לגידול טוב: זן פתוח- ניתן לשמור זרעים מעונה לעונה. בנוסף מומלץ לזרוע ישירות באדמה ללא הנבטה. עוד על זריעה באדמה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.