חנות זרעים
זרעי כרישה זרעי לוף
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – דצמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-270
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, כרישה - לוף - פרסה. תגית: זרעי חורף, זרעי ירקות אורגניים, זרעי כרישה, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: נרקיסיים
ארץ מוצא: מצרים
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 30-15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 20
יח' זרעים במגש הנבטה**: 6
אופן הקטיף: בעזרת הידיים מושכים בנחישות את הכרישה כשהראש הלבן מבצבץ מעל האדמה.
ערכים תזונתיים: עמים שונים במשך ההיסטוריה האמינו שלכרישה סגולות ריפוי ייחודיות. האשורים והמצרים למשל, האמינו שאכילת כרישה תעזור למנוע מהשיער להפוך לאפור ותמנע את ההצטננות הבאה. כיום יודעים שהכרישה עשירה בויטמין C ובויטמינים מקבוצת B, בנוגדי חמצון ובחלבון.
שימושים קולינריים: הכרישה היא ירק נפוץ מאוד בשווקי מדינות הים התיכון- טורקיה, יוון ואפילו איטליה, שאוהבות מאוד את השימוש בירק הנפלא בעל הטעם המתוק. אצלנו המנה הפופולרית ביותר מכרישה היא קציצות הפראסה, אותן מגישים בראש השנה ופסח, מועדים בהם הביקוש לכרישה מאוד גדל. מלבד קציצות, אפשר לשלב כרישה בהרבה תבשילים, סלטים, מרקים וכתוספת לחביתה.
מתכון לקציצות פראסה:
מצרכים:
1 קילו נטו כרישה, רק החלק הלבן, פרוס. (את החלק הירוק שומרים במקפיא לציר מרק)
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
1-2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל
שמן זית
כפית סוכר
שמן לטיגוןאופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הכרישה עד הזהבה (זה לוקח לפחות 30-40 דקות, אפשר בזמן הזה לבשל את תפוח האדמה). מתבלים במלח וסוכר.
מעבירים את הכרישה ואת תפוח האדמה למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים. מעבירים לקערה,מוסיפים קמח ואת שאר המרכיבים ומערבבים. שמים במקרר לחצי שעה ויותר. מחממים שמן לטיגון במחבת ועושים צורה של קציצות מהתערובת. מטגנים עד הזהבה, או לחלופין אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-40 דקות.טיפים לגידול טוב: מומלץ לזרוע בתחילת העונה כמות גדולה ולקטוף במשך כל העונה. הכרישה מסיימת לגדול בסביבות פסח, כך שככל שנזרע את הכרישה מוקדם יותר בסתיו, כך נקבל יבול יותר עבה לאורך העונה. הכרישה משתייכת לאותה המשפחה כמו השום והבצל. עוד על המשפחה הזו בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.