חנות זרעים
זרעי בצל ירוק
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מאי
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-250
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: בצל, גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: בצל ירוק, גינת ירק, זרעי בצל, זרעי חורף.
-
עונה: חורף, אך גדל לאורך כל השנה
משפחה: נרקיסיים
ארץ מוצא: מערב אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15-30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 20
יח' זרעים במגש הנבטה**: 6-10
אופן הקטיף: ניתן לקצור את העלים הירוקים והצמח ימשיך לגדל עלים חדשים לקציר נוסף, או לעקור את כל הצמח להנאה מרבית.
ערכים תזונתיים: לבצלים הירוקים כמות נכבדת של ויטמינים מסוג A,K ו-C ובנוסף יש בהם מינרלים וויטמינים מסוגים שונים כמו פוטסיום וברזל. ברפואה הסינית מתייחסים אל בצל כצמח מרפא המסייע בהצטננות ויש הממליצים לשתות חליטה של בצל ירוק בעת צינון.
שימושים קולינריים: הבצל הירוק הוא צמח קל יחסית לגידול שמשדרג כל סלט וסנדוויץ'. אפשר להוסיף אותו מעל סלט ירקות קצוץ, בחביתה ירוקה, טרי מעל מרק ומעל מוקפץ.
מתכון לרוטב עשבי תיבול:
מצרכים:
3 גבעולים בצל ירוק קצוצים, חלק לבן וירוק
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן בזיליקום
חופן נענע
⅓ כוס שמן זית
מלח
פלפל
חומץ תפוחים אורגניאופן ההכנה: משרים את הבצל הירוק בחומץ ל-10 דקות.
לאחר מכן מסננים את הבצל ושומרים את החומץ. שמים את כל החומרים יחד עם הבצל וכפית מהחומץ בבלנדר וטוחנים לרוטב חלק. טועמים ומוסיפים חומץ ותבלינים בהתאם.טיפים לגידול טוב: בצל ירוק בניגוד לבצל יבש לא יניב פקעת משמעותית ויישאר ישר וזקוף לאורך כל הגידול. מכיוון שהזריעה צפופה, ניתן לגדל פרטים רבים בשטח קטן. עוד על משפחת הבצליים בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.