חנות זרעים
זרעי קולרבי לבן
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-50
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעי מכלוא, קולורבי. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי ירקות, זרעי קולורבי.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: מושכים את הקולורבי בשלמותו מהאדמה בנחישות תוך כדי תנועה סיבובית.
ערכים תזונתיים: בקולורבי יש כמות גדולה של סיבים תזונתיים, אשלגן וויטמין C שהשילוב של שלושתם יכול להיות טוב לאנשים שסובלים מבעיות בלחץ הדם.
שימושים קולינריים: הקולורבי הוא ירק ורסטילי במטבח והוא מתמסר כמעט לכל שיטת בישול. אפשר להכין ממנו חמוצים, לחתוך דק לקרפצ'יו, לשים בסלט ובתבשיל וגם לחתוך דק ולאפות בתנור כמו צ'יפס. למרות שכשהקולורבי טרי ישר מהגינה, הכי טעים זה לאכול אותו כמו שהוא עם מלח ומעט לימון.
מתכון לסלט קולורבי ולפת:
מצרכים:
¼ כוס אגוזי מלך
1 קולורבי קלוף
1 לפת קלופה
כפית חומץ תפוחים אורגני
⅓ כוס שמן זית
1 כפית חרדל
2 כפיות סילאן
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי ראש חסה ערבית קצוצה
מלח
פלפלאופן ההכנה: קולים את אגוזי המלך על מחבת יבשה עד שהם מפיצים ניחוח נעים. חותכים את הלפת והקולורבי למקלות. בצנצנת או קערה מערבבים שמן זית, חרדל, סילאן, חומץ, מלח ופלפל לתערובת אחידה. בעקרה גדולה שמים את החסה, הקולורבי, הלפת והפטרוזיליה ומערבבים היטב. יוצקים מעל את הרוטב והאגוזים, מערבבים ומגישים.
טיפים לגידול טוב: חשוב לשים לב לצמיחת הקולורבי, משום שאם נאחר בקטיף הוא עלול להתבקע. עוד על משפחת המצליבים בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.