חנות זרעים
זרעי קייל רוסי ירוק
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – אפריל
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-25
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעי מכלוא, קייל. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי קייל, קייל רוסי ירוק.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את הקייל האורגני בגינת הירק על ידי הסרת העלים החיצוניים של הקייל והוא ממשיך להניב כל העונה ממרכז הצמח.
ערכים תזונתיים: הקייל נחשב לבריא במיוחד- לא סתם הוא קיבל את הכינוי "סופר פוד". הסיבה לכך טמונה בכמות הויטמינים הגבוהה שיש בו, כמו ויטמין A וויטמין C ובנוסף הוא נחשב כמונע סרטן, מחלות עיניים ומחלות לב. יש בו גם כמות גבוהה של סידן- בהשוואה לכוס חלב, יש בו פי 2 סידן לקלוריה!
שימושים קולינריים: טעמו של הקייל הרוסי הירוק עלול להיות מעט מר, ואם רוצים להפחית את המרירות אפשר להשרות את העלים 5 דקות במים רותחים. אפשר להכין ממנו קציצות, שייקים, סלטים, תבשיל ירוקים, לשים במרק או להכין צ'יפס קייל בתנור.
מתכון למרק מינסטרונה :
מצרכים:
2 ענפי סלרי, עלים וגבעול קצוצים
1 בצל סגול קצוץ
2 עגבניות מגוררות
2 גזרים פרוסים
כוס חומוס מבושל
כוס אפונת גינה טרייה
1 כוס קייל רוסי ירוק קצוץ ללא הגבעול המרכזי
100 גרם רסק עגבניות
מים
מלח
פלפל
שמן זיתאופן ההכנה: מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בסדר הבא- בצל, סלרי, גזר, קייל עגבניות מגוררות ורסק עגבניות. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה. מוסיפים את החומוס ואפונת הגינה ומבשלים 10 דקות נוספות. אפשר לבשל בנפרד פסטה קצרה ולהוסיף גם אותה.טיפים לגידול טוב: קייל הוא צמח שיחסית קל מאוד לגדל. כדאי לקטוף את העלים החיצוניים קודם על מנת להשאיר מקום להתחדשות. עוד על קטיף מהגינה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.