חנות זרעים
זרעי לפת
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – פברואר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-450
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: לפת, גידולי חורף. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי לפת, זרעים אורגניים.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: חופרים מעט מסביב ללפת ובודקים את גודל הראש. מושכים מהאדמה בנחישות.
ערכים תזונתיים: הלפת עשירה בסיבים תזונתיים ודלה בקלוריות, ולכן היא טובה לכל מי שרוצה לשמור על משקל ועיכול תקין. עלי הלפת, עשירים גם הם בויטמינים ובסיבים תזונתיים אז כדאי לשלב גם אותם בתזונה שלנו.
שימושים קולינריים: הלפת אולי דומה לירקות שורש כמו סלרי ראש וסלק, אך היא דווקא קרובת משפחה של הקייל והכרוב. היא מומלצת מאוד לכבישה והחמצה, אך תהיה טובה גם בתבשילי קדרה עם ירקות שורש, צלויה בתנור עם שמן זית או טרייה בסלט.
מתכון למרק לפת וכרישה:
מצרכים:
שמן זית
2 כרישות פרוסות (חלק לבן בלבד)
3-4 לפתות קלופות וחתוכות גס
2 כפיות טימין
מים/ ציר ירקות
¼ כוס חלב סויה/ אורז/ שקדים
מלח
פלפלאופן ההכנה: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים היטב את הכרישות והלפתות. מוסיפים מלח ופלפל (לא להתקמצן בבקשה) ומערבבים. מוסיפים טימין ומערבבים לעוד מספר שניות. מוסיפים מים/ ציר ירקות עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק. מוסיפים את החלב ומערבבים. מבשלים עוד מספר דקות לאיחוד ומתקנים תיבול. מגישים עם פרוסת לחם קלוייה.
טיפים לגידול טוב: את זרעי הלפת לא ננביט במגש הנבטה אלא נזרע ישירות באדמה. עוד על זריעה ושתילה בערוגה אפשר לראות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.