חנות זרעים
זרעי מלון אננס "גלווין"
₪20.00
עונת זריעה: מרץ – יוני
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 20 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעי פרימיום, זרעים מחוטאים, מלון. תגית: זרעי מלון, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית.
-
זרעי מלון אננס מזן "גלווין" מבית "הזרע". זן צהוב מבחוץ וכתום מבפנים. זרעים של מלון אננס עמיד לקימחון ומניב בתנאי חום. אחד מזני המלון האהובים על חקלאי ישראל.
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: אפריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ועציץ גדול. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 60 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: כאשר המלון מפתח "רשת" על הקליפה, מדיף ריח "מלוני" וכמעט ניתק מהצמח זה הזמן לקטוף.
ערכים תזונתיים: המלון עשיר מאוד בויטמין C שתורם לחיזוק המערכת החיסונית ומאט את הזדקנות עור הפנים. הוא גם מכיל כמויות גדולות של קרוטן שמסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וסתימות עורקים.
שימושים קולינריים: המלון הוא אחד מהפירות הראשונים שבויתו על ידי האדם, להערכת חוקרים בערך במאה ה-20 לפני הספירה. המלון הירוק (galia), הוא אחד מתתי הזנים של הפרי הנקרא מלון. ביפן מלונים נחשבים לפרי יוקרתי ומחירם יכולים להגיע עד 45,000$! באיטליה נוהגים לאכול את המלון לצד פרושוטו ובהודו אוהבים המקומיים לאכול אותו עם תערובת תבלינים.
מתכון לסורבה מלון:
מצרכים:
מלון אננס חתוך לקוביות גסות
מים
מיץ לימון
ממתיק בכמות הרצויה- מייפל/ סילאן/ דבש/ סוכר חוםאופן ההכנה:
שמים את קוביות המלון בקופסה ומקפיאים למשך הלילה (אפשר לשמור את הקליפה ולהגיש בה את הסורבה). למחרת שמים את כל שאר המצרכים במעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם של גלידה. מקפיאים שוב לחצי שעה ומגישים.
טיפים לגידול טוב: אם הפירות נובלים לפני שהם מספיקים לגדול כדאי להעביר אבקנים עם מכחול עדין או מקלות אוזניים. כיצד מזהים מי הפרח הזכרי ומי הנקבי? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים..