חנות זרעים
זרעי חציל רגיל "ארגון"
₪20.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 20 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעי פרימיום, זרעים מחוטאים, חציל. תגית: זרעי חציל, זרעי ירקות אורגניים, זרעי ירקות קיץ, חציל אורגני.
-
זרעים של חציל קלאסיק "ארגון" של חברת הזרעים "הזרע". הוא זן החצילים המוביל בישראל – כ 5 מיליון שיחים בשנה. צמח חזק עתיר יבול ופרי בעל טעם עשיר. חציל "ארגון" הוא זן מצטיין לגידולי שטח פתוח.
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: הודו וסרי לנקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1 או 1/2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין חותכים את החלק שמחבר בין הגבעול לפרי.
ערכים תזונתיים: החציל מכיל ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ולא מעט ויטמין K שמסייע בקרישת הדם ובבניית העצם.
שימושים קולינריים: החציל או "מלך הירקות" כפי שמכנים אותו בהודו, טעים במיוחד ואפשר לאכול אותו בכל דרך אפשרית חוץ מנא. הוא ישתלב בתבשילי קארי, בסלטים חמים וטיגון בשמן עמוק. חציל הארגון הוא החציל הקלאסי שגדל הרבה באזורנו.
פסטה ים תיכונית:
מצרכים:
1 חציל ארגון גדול חתוך לקוביות
4 עגבניות חצויות
1 בצל סגול חתוך לקשתות
2 שיני שום קצוצות
20 זיתים מגולענים וחצויים
חופן עלי רוקט
1 חבילת פסטה פנה/ מסולסלת
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן זיתאופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה. ממליחים את קוביות החציל וחצאי העגבניות ומסדרים על התבנית. מפזרים מעל הכל שמן זית וצולים בתנור בערך כ-20 דקות. בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום. מוסיפים למחבת את העגבניות והחצילים ומועכים קלות עם כף עץ. מוסיפים רוקט וזיתים ומערבבים. מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מערבבים עם הרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה.
טיפים לגידול טוב: קוטפים כאשר קליפתו של החציל סגולה מבריקה ולא מחכים יותר מדי, אחרת הוא עלול להתמלא בזרעים ולהיות מר. עוד טיפים לגידול סולניים תמצאו כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.