חנות זרעים
זרעי דלעת יפנית קטנה
₪20.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 20 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, דלעות, זרעי פרימיום, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: גינת ירק אורגנית, דלעת יפנית, זרעי דלעת, זרעי ירקות, זרעים אורגניים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 100 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/3
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין קוטפים את הפרי המוכן שנשאר יחסית קטן.
ערכים תזונתיים: הדלעת עשירה במיוחד בויטמין A שאחראי על מערכת הראייה, בויטמינים B וC ובמינרלים כמו אשלגן, סידן ומגנזיום. על פי הרפואה הסינית דלעת טובה לטחול ולקיבה.
שימושים קולינריים: השיח של הדלעת יפנית עתיר יבול ומניב יחסית בתחילת העונה. הדלעת היפנית קטנה ומתוקה במיוחד והמבנה שלה מתאים מאוד לממולאים. קחו בחשבון שקשה לחתוך אותה ולכן למשימה תצטרכו סכין חדה ויד חזקה.
מתכון לדלעת יפנית ממולאת:
מצרכים:
1 דלעת יפנית
¼ בצל
2 שיני שום כתושות
עגבניה קצוצה
קישוא חתוך לקוביות
50 גרם גבינת פטה מפוררת
מלח
פלפל
טימין
שמן זיתאופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מחממים את הדלעת 3 דקות במיקרוגל וקוטמים את קצה הגבעול. חוצים את הדלעת בעזרת סכין חדה ומרוקנים את הגרעינים והתוכן בעזרת כף (אפשר להוסיף למילוי). מערבבים את חומרי המילוי בקערה ומתבלים. מורחים קצת שמן זית על פנים הדלורית וממלאים אותה. צולים בערך שעה או עד שהדלעת מזהיבה ומתרככת.
טיפים לגידול טוב: הדלעת משתרעת ולכן כדאי לשתול בקצה הערוגה. אם הפירות נובלים לפני שהם מספיקים לגדול כדאי לעשות הפריה ידנית- צפו כיצד עושים זאת:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.