חנות זרעים
זרעי אלפלפא לנבטים
₪25.00
עונת זריעה: כל השנה
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מטופל
משקל באריזה: 100 גרם
מחיר: 25 שקלים
קטגוריות: זרעים לנבטים, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום.
-
עונה: כל השנה
משפחה:קטניות
ארץ מוצא: דרום – מרכז אסיה
שיטת גידול: את הנבטים ניתן לגדל על גבי מצע גידול, כגון אדמת עציצים מבוססת כבול או קוקוס. למעשה, רוב מצעי הגידול הנמכרים במשתלות יגדלו נבטים נהדרים. אם רוצים להימנע מכימיקלים בתהליך, מומלץ להשתמש במצע גידול אורגני. כמו כן ניתן לגדל נבטים ללא מצע גידול בשיטות שונות, בעזרת צנצנת זכוכית, מסננת, או מוצרים יעודיים רבים. נבטים אשר גדלים על מצע גידול יהיו יותר טעימים וניתן לשמור אותם טריים לזמן יותר ארוך. יש קשר הדוק בין טריות הנבט לבין טעמו וערכיו התזונתיים.
עומק זריעה: על פני המצע
מרווחי זריעה: שכבה אחידה של זרעים
אופן הקטיף: בעזרת מספריים או סכין קוצרים את הנבטים בקרבת מצע הגידול.
ערכים תזונתיים:
100 גרם נבטי אלפאפא מכילים:
כ- 24 קלוריות
כ- 3 גרם פחמימות
כ- 3 גרם חלבון
כ- 0 גרם שומן
כ- 9% מהצריכה היומית מומלצת של ויטמין C
כ- 25% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K
כ- 18% מהצריכה היומית המוולצת של נחושת
כ- 9% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים B2, B9.
כ- 6% מהצריכה היומית המומלצת של ברזל, מגנזיום וויטמין B1
בנוסף על כך, נבטי אלפאפא מכילים מינרלים רבים נוספים, סיבים תזונתיים, אנזימים וחומצות אמינו, אשר מאפשרים את ספיגת המינרלים באופן מייטבי בגוף.
סגולות רפואיות*: מחקרים מראים, כי נבטים של אלפאלפא נמצאו מסייעים במספר רב של תחומים כגון: הקלה בגלי החום של גיל המעבר, חיזוק המערכת החיסונית, הורדת לחץ דם, סיכון למחלות לב ועוד.
טיפים לגידול טוב: הרטיבו הייטב את המצע לגידול נבטים, פזרו עליו את הזרעים בשכבה צפופה ואחידה, והרטיבו שוב. ביומיים הראשונים להנבטה, הקפידו שיהיה בחושך. לאחר התחלת הנביטה, העבירו את הנבטים למקום מואר לעוד מספר ימים (השיש במטבח יהיה מושלם). הקפידו על מצע לח במשך כל הגידול. מומלץ שאיזור הגידול של הנבטים יהיה מאוורר ככל הניתן, על מנת למנוע פטריות ועובשים. כשהנבטים מוכנים, קצרו את המנה הדרושה לכם, ואחסנו את הנבטים הנותרים במקרר, עם מצע הגידול. הנבטים יכולים להישמר טריים עוד מספר ימים.
* אין לראות במידע זה כייעוץ או המלצה רפואית מכל סוג. לבעיות רפואיות, מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע (רופאה \ תזונאית \ נטורופט וכו')