חנות זרעים
זרעי דלעת גדולה רגילה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, דלעות, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: דלעת טריפולי, זרעי ירקות אורגניים, זרעים של דלעת, שתילי ירקות.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 100 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/3
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין קוטפים את הפרי המוכן שיכול להגיע למשקל של עד 50 קילו!
ערכים תזונתיים: הדלעת עשירה במיוחד בויטמין A שאחראי על מערכת הראייה, בויטמינים B וC ובמינרלים כמו אשלגן, סידן ומגנזיום. על פי הרפואה הסינית דלעת טובה לטחול ולקיבה.
שימושים קולינריים: טעמה וגודלה של דלעת טריפולי הופכות אותה לדלעת הנפוצה ביותר בשוק הישראלי. הקליפה שלה בהירה יחסית, בשרה בצבע כתום בוהק וטעמה מתוק ביחס לדלעות אחרות. טובה לריבות, עוגות, תבשילים וקציצות. באחסנה נאותה הדלעת תוכל להשמר גם שנה שלמה.
מתכון לצ'ירשי (סלט טריפולטאי שאוכלים ליד הקוסקוס):
מצרכים:
חצי קילו נטו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה מבושלים ללא הקליפה
2 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל
קימל טחון
כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
2 שיני שום קצוצותאופן ההכנה:
מבשלים את הדלעת עד שהיא מתרככת ומעבירים למסננת על מנת להוציא את הנוזלים. שמים בקערה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מועכים בעזרת מועך פירה או בידיים ומוסיפים את השום, השמן והתבלינים.
טיפים לגידול טוב: הדלעת משתרעת ולכן כדאי לשתול בקצה הערוגה. אם הפירות נובלים לפני שהם מספיקים לגדול כדאי לעשות הפריה ידנית. צפו כיצד עושים זאת:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.