חנות זרעים
זרעי דלעת נאפולי
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, דלעות, זרעי מכלוא, זרעים אורגניים. תגית: גינת ירק אורגנית, זרעי דלעת, זרעי קיץ, זרעים אורגניים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: איטליה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת מזמרה או סכין קוטפים את הפרי המוכן, יכול להגיע למשקל של עד 30 קילו ואורך של 70 ס"מ.
ערכים תזונתיים: הדלעת עשירה במיוחד בויטמין A שאחראי על מערכת הראייה, בויטמינים B וC ובמינרלים כמו אשלגן, סידן ומגנזיום. על פי הרפואה הסינית דלעת טובה לטחול ולקיבה.
שימושים קולינריים: דלעת נאפולי, או בשמה האיטלקי "לונגה די נאפולי" (נקראת כך בגלל היותה ארוכה) היא דלעת בעל טעם מעודן הנפוצה במטבח הדרום איטלקי, שם מכינים ממנה תבשיל ירקות שנקרא ג'ימבוטה או צ'יאנפוטה.
מתכון לפירה כתום:
מצרכים:
250 גרם דלעת נאפולי
250 גרם בטטות
מים
50 גרם חמאה
מלחאופן ההכנה:
מקלפים וחותכים את הדלעת והבטטה לקוביות. שמים בסיר עם מים ומבשלים עד שהן רכות. מעבירים למסננת ומוציאים את הנוזלים. לאחר מכן מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח וחמאה ומועכים לפירה חלק.
טיפים לגידול טוב: הדלעת משתרעת ולכן כדאי לשתול בקצה הערוגה. אם הפירות נובלים לפני שהם מספיקים לגדול כדאי לעשות הפריה ידנית- צפו כיצד עושים זאת:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.