חנות זרעים
זרעי קישוא זוקיני ירוק כהה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יוני, ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-10
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעים אורגניים, קישואים. תגית: זרעי זוקיני, זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: איטליה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2 או 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת סכין חותכים את החיבור בין הקישוא לגבעול. חשוב לקטוף בזמן משום שהקישוא רק הולך וגדל ויכול להגיע למימדים גדולים מאוד.
ערכים תזונתיים: בקישואים יש כמות גדולה של ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין A, ומינרלים כמו מנגן ומגנזיום. בנוסף הקישוא הירוק מכיל כמות גבוהה של כלורופיל שלו סגולות רבות לגוף כמו למשל טיפול באנמיה.
שימושים קולינריים: הקישוא כמו כל שאר הדלועיים הגיע לאירופה ולמזרח התיכון לאחר שחזרו הנוודים ממסעותיהם באמריקה במאה ה-16. הם מוזכרים בתנ"ך כחלק מהמזונות אותם אכלו בני ישראל במצרים: "זכרנו את הקישואים ואת האבטיחים…". במטבחי העולם נעשה בו שימוש נרחב החל מקישוא ממולא מהמטבח הערבי, לפרחי זוקיני ממולאים מהמטבח הדרום איטלקי לקציצות מהמטבח היווני. הזוקיני פותח באיטליה לפני 150 שנה, שם נוהגים למלא את הפרחים בתערובת גבינות ולטגן בשמן עמוק.
מתכון לסלט קישואים חיים:
מצרכים:
3 קישואי זוקיני
15 עגבניות שרי חצויות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
פלפל צ'ילי פרוס
חופן רוקט
שמן זית
פלפל
מלח
כף פסטו
לימון
עלי בזיליקוםאופן ההכנה:
בעזרת קולפן ג'וליינים חותכים את הקישואים למעין "אטריות" ושמים בקערה. מוסיפים את העגבניות, הבצל, הצ'ילי והרוקט. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים.
טיפים לגידול טוב: אם פרחי הקישואים נובלים לפני שהם מספיקים להתפתח כדאי לעשות הפריה ידנית. כיצד עושים זאת? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.