חנות זרעים
זרעי פלפל חריף גדול הונגרי
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – יולי
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, פלפל חריף. תגית: זרעי ירקות, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים של פלפל, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
יחידות בסולם סקוביל: 10,000
ארץ מוצא: הונגריה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.
ערכים תזונתיים: הפלפל ההונגרי כמו כל שאר הפלפלים עשיר מאוד בויטמין C שתורם לחיזוק המערכת החיסונית. הוא גם דל מאוד בקלוריות (8 קלוריות בפלפל הונגרי 1), בשומנים ובנתרן.
שימושים קולינריים: במטבחם של ההונגרים פלפלים על כל סוגיהם נמצאים בשימוש רב, במיוחד כאבקת פפריקה אבל לא רק- גם פלפלים חריפים וקלויים מופיעים בשלל מנות כמו פפריקש ופלפלים ממולאים.
מתכון ללצ'ו טבעוני (שקשוקה הונגרית):
מצרכים:
1 פלפל חריף הונגרי פרוס
1 פלפל אדום מתוק פרוס
2 עגבניות גדולות בשלות /קופסא עגבניות מרוסקות
פפריקה
שמן
מלח
פלפל שחור
טופו רך מעוך במזלגאופן ההכנה:
חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים וחותכים לקוביות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים עגבניות ופלפלים. מוסיפים תבלינים וקצת מים. מבשלים עד שרותח ואז מוספים תוך כדי ערבוב טופו. מבשלים עוד כמה דקות.
טיפים לגידול טוב: ניתן לשמור את הזרעים מהפרי ולזרוע שוב. עוד על משפחת הסולניים אפשר לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.