חנות זרעים
זרעי במיה ערבית קטנה
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: הרלום
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: במיה, גידולי קיץ, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: זרעי במיה, זרעי ירקות קיץ, זרעי קיץ, זרעים אורגניים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: חלמיתיים
ארץ מוצא: אפריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: חותכים את הגבעול בעזרת מזמרה או סכין כאשר הבמיה מגיעה בערך לגודל של זרת.
ערכים תזונתיים: הבמיה עשירה בויטמנים K,B,A וC ובמינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל, אשלגן וזרחן. היא גם עשירה בסיבים תזונתיים ששומרים על רמות סוכר תקינות ומונעים עצירות.
שימושים קולינריים: זרעים של במיה קטנה, מזן ערבי מקומי שמשמש את היושבים בארץ במשך דורות רבים ונמכר בשווקים.
הבמיה נפוצה בעיקר במטבח הערבי, אך היא גם נפוצה מאוד במטבח ההודי שם היא מכונה בשם lady fingers ומוגשת עם תערובת תבלינים (מסאלה), שום ואורז. אפשר למצוא אותה גם במטבחם של יוצאי עיראק בתוך רוטב לקובה המסורתית ובמטבח התורכי עם עגבניות ובשר טלה.מתכון לבמיה ברוטב עגבניות:
מצרכים:
חצי קילו במיה קטנה
שמן קנולה
5 עגבניות בשלות
2 שיני שום קצוצות
פלפל חריף קצוץ
קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כף סוכר
מלח
פלפלאופן ההכנה:
שוטפים את הבמיה ומייבשים בשמש 3 שעות לפחות. קוטמים את הקצה של כל במיה ונזהרים לא לפצוע אותה. לאחר מכן מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות. מעבירים לנייר סופג. לרוטב: עושים איקס בתחתית של כל עגבניה וחולטים קצרות במים רותחים. מקלפים את העגבניות וקוצצים. מחממים שמן במחבת ומטגנים שום ועגבניות. מוסיפים תבלינים ורסק ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הבמיה ומערבבים. מכבים את האש ומגישים על אורז לבן.
טיפים לגידול טוב: קטיף במיה מתבצע מדי כמה ימים ואם לא קוטפים את הפרי בזמן, הוא גדל מאוד והופך סיבי. הבמיה משתלבת נהדרת בערוגת הירקות, צפו כיצד מסמנים ערוגה:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.